Etapele vanzarii: ghidul vanzatorului

vanzarea unui imobil

Pasii de urmat la vanzarea unui imobil sunt aceiasi indiferent care este motivul pentru care proprietarul a luat decizia de a vinde.Acest proces trebuie planificat si pregatit din timp, asa incat tranzactia sa fie finalizata in cel mai scurt timp.Din acest punct de vedere contactarea unei agentii imobiliare este oricand recomandata!

In cele ce urmeaza, vom descrie mai jos cateva puncte generale, necesar a fi respectate de catre proprietarul-vanzator.

Ghidul Vanzatorului :

 1. Stabilirea pretului

  Pretul este unul din principalele elemente care influenteaza perioada in care se va vinde un imobil. Evaluarea gresita a imobilului poate determina o perioada de promovare mai lunga!

 2. Verificarea actelor

  Transferul proprietatii unui imobil, de la o persoana la alta, se poate face numai cu respectarea conditiei de forma autentica a actelor incheiate in fata unui organ special abilitat ( notar, judecator).
  De regula vanzarea imobilelor are loc la notariat.

 3. Promovarea proprietatii

  Agentia Imobiliara impreuna cu proprietarul alcatuieste un plan de marketing imobiliar care cuprinde strategia de promovare a imobilului prin canale specifice, asa incat perioada de timp necesara pana la finalizarea tranzactiei sa fie cat mai scurta!

 4. Acceptarea ofertei

  Urmatorul pas il constituie identificarea potentialilor cumparatori. Agentia Imobiliara acorda asistenta proprietarului in sensul medierii contactului dintre cele doua parti, prin organizarea de vizionari si negocieri.

 5. Pregatirea actelor pentru vanzarea la notariat

  Agentul Imobiliar va solicita proprietarului, toate actele necesare alcatuirii dosarului ce va fi depus la notariat, iar apoi va comunica partilor data si ora stabilita pentru semnarea actelor finale.

 6. Achitarea pretului

  In linii mari , plata imobilului se poate face cu bani Cash sau prin credit.
  Plata se poate realiza o singură dată în numerar, până în valoarea sumei de 50.000 lei. Restul prețului se va plăti doar prin transfer bancar. Avansul, daca nu depaseste aceasta suma, poate fi platit si Cash.

 7. Finalizarea vanzarii

  Odata cu semnarea vanzarii si incasarea pretului , cumparatorul devine proprietar al imobilului tranzactionat. Acesta va primi titlul de proprietate din partea notarului, impreuna cu celelalte acte care releva situatia juridica a imobilului.

Contacteaza-ne pe e-mail: contact@botosani-imobiliare.ro sau la nr 0741966318!

Compară oferte

Comparaţie